Get Adobe Flash player

Tips: ‘underhållning på bröllopet’

Bröllopsresa med hjärta och hjärna

Bröllopet är ett kärleksfullt tillfälle att visa sin kärlek till sin partner inför sina vänner och nära och kära! En dröm som går i uppfyllelse för många sedan barnsben, då en sett många kärleksfulla, romantiska filmer. Ett bröllop kan kosta allt och inget, beroende på vad ni har för ekonomi och vill lägga på bröllopet och smekmånaden som kärleksfullt hör till bröllopet.

Att tänka på kostnaden för bröllopet kan kännas obekvämt, eftersom det ska vara en minnesvärd högtid som förhoppningsvis varar för evigt. Även för idealisten behövs en budget för bröllopet finnas och vara klara med om brudparet ska stå för alla kostnader eller om det ska utgå en kuvertavgift för bröllopsgästerna.

Tänkbara kostnader för bröllopet

  • För den juridiska processen för att ingå äktenskapet finns inga kostnader över huvud taget. För själva registreringen av att ni ingått äktenskapet finns inga kostnader, mer än eventuellt en symbolisk summa för vigselförrättarens kostnader för resa till där ni vill ha ceremonin.
  • För ceremonin kan det bli kostnader, beroende på var ni väljer att säga ja till varandra. Det finns ställen där det inte finns kostnader, som exempelvis Stadshuset eller i kommunens vigselrum. Väljer ni att säga ja till varandra på andra ställen – som billiga hotell i Strömstad eller på herrgårdar i Skåne, så kostar det för att hyra lokalen i sig. Ni väljer själva var ni vill boka, utifrån era drömmar, förväntningar och vad er ekonomi kan tåla.
  • Maten brukar vara en stor kostnad i samband med bröllopet. Om ni väljer att ha ceremonin på ett hotell eller herrgård, så brukar detta kunna ordnas i samband med lokalbokningen. Priset kan variera, utifrån antal rätter ni väljer och vad matpaketen innehåller samt om ni vill ha bröllopstårta eller inte.
  • Symboliska ingredienser – som blommor, dekoration och vackra inredningssaker – kan variera, men det sägs att så fort ni säger ”blommor som är till bröllop” så stiger kostnaden med automatik. Prova att se om ni får olika prisförslag om ni väljer ”blommor till ett arrangemang” i stället.

Ert drömbröllop kan kosta allt från nästan ingenting till nästan hur mycket som helst – beroende på vad ni önskar! Kom ihåg att kärleken är det viktigaste för relationen. Om ni vill få hjälp med bröllopsplanering och underhållning till bröllopet, är ni välkomna att höra av er till Allt om bröllopet på info@alltombrollopet.se.

Underhållning på bröllopet

Att det lyckliga brudparet ska vara i centrum under den stora dagen är vad vi alla vill att så ska vara, med både lycka, kärlek och glädjetårar av blivande svärmor och bus bland barnen som vill skapa festliga lekar under bröllopet. Läs hela bröllopstipset »
Bröllopsresor
Bröllopsresan