Get Adobe Flash player

Bröllopsguiden

www.flowerhouse

Bröllopet – den stora dagen som du drömt om i hela ditt liv och som kommer förändra ditt liv för evigt, på gott och ont. Det finns mycket att tänka på, även om du känner att "med honom vill jag leva med för resten av mitt liv" eller "hon är mitt allt, mitt hjärta, mitt guld". Tillsammans

Rent juridiskt så kan det finnas många fördelar och nackdelar med om ni är sambo, registrerade partners eller är gifta. Det finns många faktorer som avgör om vad som är bäst för just er och vad ni kommer överens om som par – ju mer som ni kan förebygga som vänner, desto mindre huvudvärk kan ni få om det skulle uppstå en situation den dag ni väljer att gå skilda vägar. Vem får behålla bostaden om ni väljer att skilja er? Vad händer med villan om någon av er skulle avlida? Hur gör ni med bilen ni köper som gifta? Har ni gemensamma barn och finns det barn från tidigare förhållanden eller äktenskap?

När ni väl har sagt ja till varandra under vigseln, kan det vara bra att ni är överens om saker och ting, så att ni kan förbli vänner för resten av era liv – oavsett om ni förblir gifta "tills döden skiljer er åt" eller om ni skiljer er av någon annan orsak.

Kärleksfulla tips

Några tips till dig som vill vara på den säkra sidan innan du säger ja till den du älskar över allt annat och tips på hur du vårdar kärleken efter bröllopsdagen:

 • >>> "MAKAR – juridiken kring äktenskap" <<<
  Boken tar upp konkreta fall om äktenskapsförord, giftorätt och enskild egendom och ger många råd och tips om hur ni kan ordna med ägandeförhållanden och efterlevandeskydd på bästa sätt för alla involverade.
   
 • >>> Samboboken <<<
  Vilka rättigheter har ni som sambos och vad har ni för skyldigheter för de lån som ni tar tillsammans och enskilt? Den lag som finns i Sverige som berör sambos är inte lika stark som äktenskapsbalken och i Samboboken tas det upp viktiga aspekter för er att tänka på.
   
 • >>> Akelius Spar <<<
  Visst kan det kännas skönt att slippa tänka på att betala tillbaks för den stora dagen – bröllopet – som kan kosta tusentals kronor. Spara till bröllopet och se till att få en bra sparränta på dina sparpengar.
   
 • >>> Kärleksweekend <<<
  Att åka på en bröllopsresa är ett naturligt inslag i samband med ett bröllop och flera researrangörer erbjuder bröllopsresor till många romantiska platser för er smekmånad på tu man hand.

Bröllopsresor
Bröllopsresan