Get Adobe Flash player

Inför bröllopet

Inför bröllopet är det mycket planering och att tänka på, en del val är lättare och andra val är svårare. Det är viktigt att båda i relationen aktivt är delaktiga i besluten som tas, för det är bådas stora dag.

Förhoppningsvis har ni valt era förlovningsringar och bröllopsringarna bör lämpligen matcha ringarna ni gav till varandra vid förlovningen. Tankar om vilket ringmått som behövs och om det ska vara diamanter i bröllopsringen och hur många karat guld det ska vara – det är en prisfråga och kan vara en viktig faktor för vilket val ni väljer.

Något populärt att ha inför ett bröllop är att anordna en svensexa för brudgummen och en möhippa för bruden för att "fira" den sista tid som ogift. Vem ska anordna detta – oftast blir det den blivande brudens och brudgummens bästa vänner, som ofta är inbjudna och är troligen också en toastmaster – "samordnare" – under själva bröllopsdagen.

Tänkvärt för bröllopet

Var ni ska gifta er och val av vigselförrättare kan vara två stora frågor inför bröllopet. Ska ni gifta er i kyrkan eller borgerligt? Ska ni gifta er i något annat trossamfund än svenska kyrkan? En vigsel kan äga rum var som helst – på stranden, vid slottet, på en herrgård eller under en kryssning – det som krävs att en behörig vigselförrättare är närvarande som kan viga er.

Brudklänning och smoking för brudparet skapar ett vackert bröllop. Var ska ni köpa dessa någonstans och kan ni låna mormors gamla brudklänning?

Vilka ska ni bjuda in till bröllopet och hur ska inbjudningskorten se ut? Ska ni bjuda in farbror Åke och moster Stina till bröllopet, när ingen av er egentligen vill att de närvarar vid er stora dag?

Vilka arrangemang ska ske i samband med bröllopet och bröllopsfesten? Behöver ni ha en bra fysik för att springa runt och en sund hälsa eller räcker det med att ni har en bra träning överlag under hela året? Fundera på om ni behöver ha en personlig coach som kan bistå med tips för en långsiktig hälsa som gynnar äktenskapet.

Skapa minnen från bröllopet!

Med en bra kamera och fototillbehör kan ni se när brudparet säger ja till varandra och känna kärlekens glädje om och om igen. Se kameratillbehör på www.misco.se.

Allt om bröllop leder dig i bröllopsdjungeln och är din bröllopsguide för att du ska kunna få det magiska bröllop du alltid drömt om!

Bröllopsresor
Bröllopsresan