Get Adobe Flash player

Svensexa och möhippa

Kalldusch på sommarenEnligt traditionen brukar man anordna en lycka till-dag för den blivande bruden och brudgummen som en del för att hylla den "sista tiden som singel" och inför det stundande bröllopet – för bruden är det möhippa som gäller och för brudgummen är det svensexa. En oskriven regel är att det är den bäste vännen, som kan bli toastmaster, som anordnar dena dag inför bröllopet. Vissa har svensexan/möhippan dagen innan bröllopet, andra någon vecka innan för att brudparet ska vara pigga och glada under den stora bröllopsdagen.

Det finns många olika sätt att anordna en svensexa och en möhippa – det gemensamma är att kombinationen av pinsamheter under dagen och aktiviteter med någonting som man kan behålla som minne från dagen oftast är en lyckad kombination. Förslagsvis har ni videokameror och vanliga kameror som ni kan skapa personliga presenter vid en fotoframkallning för dagen, då bruden eller brudgummen får spela in en egen låt på en CD.

Några tips för att skapa en minnesvärd svensexa/möhippa för allesammans:

 • Äventyrsdag
  Låt hela sällskapet utforska grottor, klättra i en klätterklippor och göra firning nerför hög klippa, Utmana er själva och varandra under en heldagg på 10 timmar.
  >>> Boka äventyrsdag på www.GreatDays.se <<<
   
 • Spökmiddag
  Varför inte gå en skrämmande vandring tillsammans i era kostymer och se spöken i Gamla stan? Kanske blir det spökena som blir skrämda av er klädsel, innan ni sätter er för en gemensam middag?
  >>> Boka spökmiddag på www.GreatDays.se <<<
   
 • Huvudroll i en actionfilm
  Funderat på om det finns en konspiration bland spioner i huvudstaden Stockholm? Var med i denna actionrulle, där ni är huvudpersonerna.
  >>> Boka filminspelningen på www.GreatDays.se <<<
   
 • Skapa ert eget fotbollslag
  Att spela fotboll skapar en laganda mellan er och behöver inte alls vara dyrt, utan som ett billigt alternativ om ni har begränsad budget eller vill lägga ner mer på själva bröllopet.
  >>> Boka äventyrsdag på www.greatdays.se <<
   
 • Kom i håg att det ska bli en minnesvärd dag för alla som deltar i svensexan eller möhippan. Se till att alla är med under hela dagen och att alla kommer hem ordentligt efter den minnesvärda dagen – för om ni tänker på varandra, kan dagen bli lyckad i dubbel bemärkelse för alla.

Bröllopsresor
Bröllopsresan